Társadalmi felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalás

 

Ügyfeleink elégedettsége mellett fontos számunkra az, hogy szélesebb körben is értéket tudjunk adni. Örömünkre szolgál, ha segíthetünk a rászorulókon, vagy támogathatunk közhasznú szervezeteket, illetve segíthetjük a kultúrát.


A 2022.-es évben is folytatjuk a segítségnyújtást, a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületével találkoztunk

A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületével találkoztunk nemrég. (www.mcsme.hu).  Az MCSME működésének alapvető célja a fogyatékossággal élő, de különösen a mozgáskorlátozottság következtében tartósan fogyatékossá váló emberek érdekeinek képviselete, szükség esetén védelme, számukra szolgáltatások szervezése és nyújtása.  

Egyesületük 24 települési csoportból áll, megközelítőleg 1800 aktív taggal.

Szegedi, hódmezővásárhelyi és csongrádi irodáikban immár évek óta foglalkoztatási rehabilitációt végeznek, jelenleg 29 fővel, mely során megváltozott munkaképességű munkatársaikkal látják el a megyei feladatokat.

 

Az elérhető forrásokat kihasználva igyekszenek megfelelő minőségű és mennyiségű felszereléssel ellátni irodáik dolgozóit, ám igyekezetük ellenére újra és újra adódnak hiányosságok.

Az irodai felszerelések pótlása is sokszor gondot jelent. Anyagi lehetőségeik igen behatároltak, így cégünk úgy döntött, hogy egy nagyobb irodaszer csomaggal kedveskedik, amiben fénymásolópapírral, tollakkal, mappákkal, ollókkal és még sok egyéb más papír-írószerrel segítjük alapítványukat.  

 Segítettünk, hogy Ők is segíteni tudjanak!


A 2021-es évben az 5. szervezet amelyet támogattunk a Gördülő Alapítvány volt. 

 

Az 1999-ben megalakult Gördülő Tánccsoport, majd a 2001-ben bejegyzett Gördülő Alapítvány célja a kerekesszékes emberekkel kapcsolatban kialakult tévhitek semlegesítése, a lelkileg megtört emberek visszavezetése a célokkal, vidámsággal teli élet körforgásába.

A testi fogyatékosokról alkotott előítéletek felülvizsgálatára késztetik közösségüket.

Zenés, táncos programjaikon keresztül mutatják be, hogy a kerekesszékbe kényszerült ember is képes fizikai korlátait legyőzve értékes művészi alkotást létrehozni, a publikum számára szórakoztató produkciót nyújtani.

Számukra fontos, hogy a mozgáskorlátozottság ne jelentsen élménykorlátozottságot!

A tánc mellett integrált kulturális és közösségi programokat, kirándulásokat szerveznek Gördülő Élménynapok és Gördülő Órák címmel. Iskolás fiataloknak vidám és tanulságos érzékenyítő napokat rendeznek.

Vidámságukkal, tenni akarásukkal saját életükön keresztül mutatnak példát. Önbizalmat, hitet és szeretetet adnak sorstársaiknak.

Az élet tengerén hajótörést szenvedett embereknek mutatnak fényt, utat. Világítótoronyként működnek.

Adományunkkal támogattuk a közösségi programok, a Gördülő Élménynapok és a Gördülő Órák megszervezését, dokumentálását, azok tárolását és rendszerezését a jobb átláthatóság jegyében.Szerencsénk volt a Magyar Református Szeretetszolgálatnak is adományozni

A Magyar Református Szeretetszolgálat egy református hátterű, keresztyén alapértékekre épülő közhasznú, karitatív szervezet, mely 2006 óta működik. Nemre, vallásra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül, a rászorultság elve mentén nyújtanak segítséget elsősorban a Kárpát-medencében élő nélkülöző emberek számára.

Idehaza 6, Kárpátalján és Erdélyben 1-1 irodát működtetnek, ahol országosan 148 munkatársuk és több mint 500 önkéntesük végez szeretetszolgálati tevékenységet.

 

Éves szinten több tízezer nehéz körülmények között élő gyermek és család számít szeretetszolgálatukra legyen szó szociális segélyezésről, fejlesztésről vagy épp gondoskodásról. Legismertebb programjaik közül néhány: Szeretethíd, Szeretetdoboz, Nyilas Misi Ösztöndíj, Mentő Maci program.

 

Adományunkkal ezeknek a programoknak a megszervezését, lebonyolitását és létrejöttét segítettük. Széles körű irodaszerekkel, mappákkal, dokumentumok tárolására alkalmas eszközökön kívül 200db 25%-os kuponnal, 200db 35.000 Ft értékű wellness utalvánnyal, és 200db Dubai ajándékutalvánnyal jártultunk hozzá az ott dolgozók a kikapcsolódásához.

 

"Segítsünk együtt a családoknak"

 

csalad.jobbadni.hu/kezdooldal

 

 

 

 

 


Vírushelyzetből adódóan az egészségügyi dolgozóknak, ápolóknak és mentősöknek is támogatásra van szükségük. Mi is segítettünk a Rákosmente Mentéséért Alapítványnak.

Az Alapítvány célja a Rákoskeresztúri mentőállomás támogatása eszközökkel, anyagokkal és felszerelésekkel. Rendszeresen oktatásokat szerveznek és bonyolítanak le a biztonságos és hatékony újraélesztés céljából. Ezen felül továbbképzéseket támogatnak, ezzel javítva Rákosmente és annak környékének mentőellátását.

 

Ahogy minden egészségügyi dolgozó, így ők is minden erejükkel azon dolgoznak, hogy segíteni tudjanak embertársaikon. A szervezet képviselője nagyon hálás volt a segítségünknek, és nagyon hasznosnak találta az adományunkat. Megkönnyíti a mindennapi tevékenységüket, a rendezvények megszervezését, és annak adminisztrációs feladatait.

 

Hálája meg Ön is, hogy ilyen felkészült és lelkiismeretes emberekkel van körülvéve!

 

 

Segítsen, hogy segíthessenek!

SZJA 1%-a az alábbi számlaszámra: 18517226-1-42

Tekintse meg honlapjukat: www.mento17alapitvany.hu/index.html

 

 

 

 

 

 


A 2021-es évben többen is megkerestek minket adományozás gyanánt, mi pedig haladéktalanul a rendelkezésükre álltunk. Íme a Mentőöv Gyermekeinkért 2002 Alapítvány támogatása, célkitűzései.

 

A szervezet küldetése a társadalmi hátrányokkal – betegséggel, fogyatékossággal, szociális problémákkal – élő gyermekekről való gondoskodása. Közfeladataik: a lakosság egészségi állapotának javítása, a jobb életminőség elősegítése, intézmények technikai felszereltségének biztosítása, családok védelme, családok jólétének erősítése, gyermekotthonok, egészségügyi intézmények támogatása, valamint a gyermekjóléti, gyermekvédelmi, egészségügyi, oktatási intézmények támogatása.

 

Ezeket a célkitűzéseket és feladatokat segítettük elő az adományunkkal. A támogatás tartalma nagyban megkönnyíti a szervezet irodai tevékenységét, iratok rendszerezését-tárolását, a gyermekek kézműves foglalkozásait és szellemi fejlődésüket.

 

Örülünk, hogy segíthettünk. Amennyiben teheti, Segítsen Ön is! http://www.mentoov.hu/

 

 

 

 

 

 

 

 


Ismét segíthettünk, ezúttal a Down Alapítvány tevékenységét és munkásságát támogattuk.

A 2021-ben még mindig tartó krízishelyzettől függetlenül is önzetlenül folytatjuk az adakozást, és ott segítünk ahol csak tudunk. Idén felkeresett minket a Down Alapítvány, és mivel tágabb környezetünk érdekében rendkívül fontosnak tartjuk az intézmény munkásságát és tevékenységét, így a rendelkezésünkre álló és a lehetőségeink szerinti módon segítettük Őket.

Adományunkkal elsősegítjük az alapítvány céljának elérését és az ott lakók/ dolgozók életét a mindennapokban.

 

A Down Alapítvány középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését, önálló életvitelének segítését, valamint családjaik támogatását tűzte ki céljául, annak érdekében, hogy lehetőleg minden értelmi fogyatékos gyermek családban nőhessen fel, felnőttként pedig a lehető legközelebb jusson az önálló élet megvalósításához.

 

Főként irodaszereket ajándékoztunk számukra, de az adomány részét képezte a gyermekek készségét fejlesztő eszközök, a háztartásban használatos kiegészítők, de az Intézmény adminisztrációs munkáját is megkönnyítettük termékeinkkel.

 

Ezúton is Köszönjük a Bizalmat és Örülünk, hogy segíthettünk!

 

Segítsen Ön is! https://www.downalapitvany.hu/node/60

 


Nemrégiben hozzájárultunk a Tüköry Lajos Általános Iskola által szervezett Körösök Menti Versenyhez. Hatalmas boldogsággal tölt el minket, hogy adományunkat örömmel fogadták.

A verseny célja a matematika, magyar nyelvtan népszerűsítése, megszerettetése, kompetenciák, logikus gondolkodás fejlesztése, a tantárgyak fontosságának felismertetése, a diákok sikerélményhez juttatása, felvételizők segítése, hagyományteremtés. A példák összeállításánál az volt a fő szempont, hogy az adott évfolyamon tanított tantárgyi ismeretek széles palettájának mindegyik eleme szerepeljen, illetve érintve legyenek a matematika más ágai is.

Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek az elért eredményekért!

 

 


Nagy örömünkre szolgál, hogy nemrégiben lehetőségünk adódott támogatni a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány munkáját.

Az alapítvány célja, hogy a leukémiás és daganatos beteg gyermekekre, illetve az őket gyógyító orvosokra felhívja a társadalom figyelmét és kérje a fontos hiányosságok pótlására az összefogást, az adományozást, az 1% felajánlását!

Alapítvány részére felajánlott adományok adják a lehetőséget a kuratóriumnak, hogy hatékonyan tudjon segíteni.

A segítségnyújtás igen széleskörű, amely a műszervásárlástól kezdve a mindennapok egyszer használatos eszközeinek támogatásán keresztül, akár a kutatás támogatása is kiterjed.

Ma már nincs Magyarországon olyan gyógyító központ, amelynek működéséhez ne járultunk volna hozzá egy nyomtatóval, fénymásolóval, vagy akár több millió forintos műszerrel – amire sajnos a mai napig nehezen tudnak forrást keríteni a kórházak.

Kérjük, segítse Ön is az alapítvány munkáját adománnyal, vagy adója 1%-ának felajánlásával.

Bővebb tájékoztatásért keresse fel az alapítvány weboldalát: www.remenyalapitvany.hu


Ezúttal a Kulcsár Kutató - Mentőkutyás Szolgálat áldozatos munkáját tudtuk támogatni, mert tiszteljük az emberi életet, elismerjük az önkéntes munkát, és az a szolgálatot, melyel a kutyák segítik ezt a küldetést.

Az Alapítvány 2016 októberében alakult meg Önkéntes tagokkal. Közülük többen már jóval korábban a mentőkutyák képzésével foglalkoztak. Az alapítvány névadója és vezetője Kulcsár József több évtizede végzi ezt a tevékenységet.

 

Küldetésük

Személykereső mentőkutyáikkal segíteni az eltűnt emberek felkutatásában. Tanítani a fiatalokat a felelősség teljes kutyatartásra.
Népszerűsíteni az önkéntes munkát, építeni, megmutatni jelentőségét a társadalmi szerep vállalásban.

Céljuk

Minél több eltűnt személy felkutatása, minél több élet megmentése. Folyamatosan figyelemmel kísérik és elsajátítják az új kiképzési módszereket. Nem tévesztik szem elől a kutyáik fizikális és mentális terhelhetőségét, mindent elkövetnek, hogy hű társaik folyamatosan kiváló kondícióban és formában legyenek.

Az alapítvány munkáját közösségi média oldalukon kísérhetik nyomon: https://www.facebook.com/mentokutyas.hu/

 


Örömünkre szolgál, hogy támogathattuk a HappyHelp Nonprofit Közhasznú Kft. áldozatos munkáját, mert tiszteljük és kedveljük megváltozott munkaképességű embertársainkat.

Tevékenységüket 2012-ben kezdték.

Rövid időn belül intenzív növekedésnek indult a cég a széleskörű kapcsolatoknak és a megbízható, precíz partneri hozzáállásnak köszönhetően.

2014 óta foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű munkavállalókat és 2014 októbere óta akkreditált foglalkoztatók. Ez a minősítés jelzi azon képességüket, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához szükséges speciális feltételeket biztosítani tudják, elsősorban az empatikus szakértelmük és széles körű gyakorlatuk által.

A további specializáció jegyében 2016 január 1 óta közhasznú szervezet.

A szervezet munkájáról többet tudhat meg honlapjukon: HappyHelp


 

A Giusto Kamarazenekart volt szerencsénk támogatni irodaszer csomagunkkal.

 

A Giusto Kamarazenekar 2004-ben alakult meg és alapvetően vonószenekarként működik. Azóta rendszeresen ad koncerteket Budapesten és vidéken egyaránt.

A zenekar karmester nélkül játszik Litván Erika koncertmester, szólista vezetése alatt, de alkalmanként (főleg szimfonikus felállás esetén) felkér karmestert.
Litván Erika Bécsben művészképzőn végezte felsőfokú hegedűtanulmányait és azért hozta létre ezt a zenekart, hogy minél több lehetősége legyen művészi elképzeléseinek kibontakoztatásában. Ehhez jó társra talált a zenekarban. Vonóstriótól szimfonikus felállásig tudnak játszani.

A zenekarról többet tudhat meg a weboldalukon: Giusto Kamarazenekar