Blog

Különbség

2020.08.13 11:21

A sztreccsfólia a raklapcsomagolás legkedveltebb fóliatípusa. Alaptulajdonsága, hogy nagyon jó nyújthatósággal rendelkezik.

Mi is pontosan a sztreccsfólia?

Ezekkel keverik össze gyakran:

  

Vákuumcsomagolás

 

A vákuumcsomagolás nagyon hasonlít a sztreccsfóliára, hiszen hasonlóan jó szorosan körül zárja a terméket. Azonban a vákuumfóliával való csomagolás esetén a levegőt ki kell szivattyúzni, hogy vákuum jöjjön létre, amíg a kézifóliánál erre nincs szükség. A sztreccsfóliával nem lehet oxigénszegény csomagolást létrehozni.

Tapadó fóliák

Elsősorban élelmiszercsomagolásra használják ezeket a nyúlékony, tapadó és téphető műanyag fóliákat, amilyen a folpack is. Amíg a sztreccsófólia nem alkalmas ételek csomagolására, addig a tapadó fólia igen. Azért tévesztik össze őket könnyen, mert ugyan olyan tapadást mutatnak a terméken/ételen.

 Zsugorfólia: 

 

Hő hatására zsugorodik. Bizonyos hőmérséklet esetén beindul a folyamat, és a fólia szorosan körülzárja a terméket. A sztreccsfóliánál hő használatára nincs szükség. Könnyedén összetéveszthető, hiszen szintén nagyon jól, szorosan össze tudja tartani a terméket a zsugorfólia, akárcsak a sztreccsfólia.

 

Tehát a Sztreccsfólia/Stretchfólia, kézifólia

A sztreccsfólia a raklapcsomagolás legkedveltebb fóliatípusa. Alaptulajdonsága, hogy nagyon jó nyújthatósággal rendelkezik.  Emiatt a tulajdonsága miatt könnyedén rögzíthető vele raklap illetve csomag, anélkül, hogy ki kellene szivattyúzni a levegőt, vagy esetleg hő hatás segítségével össze kellene zsugorítani. Élelmiszer csomagolására ugyan nem alkalmas, de aki csomagküldéssel, szállítmányozással foglalkozik, annak a sztreccsfólia a legjobb választás.